Levenskunst-icon

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten beïnvloeden elkaar. Naast de fysieke gesteldheid, is het dus ook van belang om naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. En daardoor ook je mentale gesteldheid in positieve zin beïnvloeden.

Behandelmethoden

 • Ontspanningsmethode
 • Goede voeding
 • Vegamethode
 • Hypnomethode
 • Electroacupunctuur
 • Microbioomanalyse
 • DNA test
 • Neuro-4 profiel

Deze methode werk zeer effectief bij mensen die gestrest of erg gespannen zijn. De methode houdt in dat u leert om niet alleen uw geest, maar ook uw lichaam te ontspannen. De therapeut maakt gebruik van verschillende technieken.

Lees meer

Voeding is de brandstof voor uw lichaam en geest. De juiste voeding helpt u om gezond te blijven en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Het omgekeerde is ook waar: slechte voeding heeft een negatieve invloed op uw gezondheid en veroorzaakt allerlei klachten. Maar u kunt ook toxische stoffen binnen krijgen via medicijnen of via de buitenlucht.

Goede voeding:

 • zorgt ervoor dat u zich beter voelt en meer energie krijgt;
 • werkt preventief;
 • zorgt voor een betere
Lees meer

Met deze methode wordt gemeten of er voldoende van alle benodigde stoffen in uw lichaam aanwezig zijn: vitaminen, mineralen, hormonen en enzymen. Geconstateerde afwijkingen kunnen wijzen op verstoringen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot klachten als vermoeidheid, slapeloosheid en stress. U kunt deze methode beschouwen als een soort check up.

Hoe werkt het?
In de ene hand houdt u een handcylinder vast die is aangesloten op een meetkastje. De therapeut zet op uw andere hand een

Lees meer

Psychische, maar ook lichamelijke klachten, kunnen te maken hebben met ons onderbewustzijn. Denk bijvoorbeeld aan onverwerkte gebeurtenissen en emoties. Via hypnose kan eenvoudig contact gemaakt worden met het onderbewuste. Zo krijgt u meer inzicht en kunt u de zelfgenezende processen in uw lichaam stimuleren. De hypnomethode kan bijvoorbeeld ook helpen bij het stoppen met roken.

Hypnose is te vergelijken met een vorm van diepe ontspanning of trance. Gaat u wel eens volledig op in een

Lees meer

Vrijwel alle klachten zijn met electro-acupuntuur te behandelen. De ene aandoening reageert er beter op dan de andere.

Electro-acupuntuur is een vorm van acupunctuur, waar geen naalden aan te pas komen, maar waarbij de therapeut gebruik maakt van een dunne stift. Hij plaatst deze stift op acupunctuurpunten op uw lichaam. Deze punten corresponderen met organen en lichaamsfuncties. Door de acupunctuurpunten te stimuleren met een bepaalde frequentie (via een kastje), kan de energiestroom worden gestimuleerd en

Lees meer

In het laboratorium van Biovis wordt een complete analyse van uw bacterieel DNA uit feces, oftewel uw ontlasting uitgevoerd. Bij deze analyse wordt gelet op meer dan 250 punten, waarbij met name wordt gekeken naar de bacteriële diversiteit in de darm (microbioom), die bescherming biedt tegen onder meer infecties.

De onderzoeksresultaten worden vastgelegd in een rapportage. Op basis hiervan kunnen de geschikte therapeutische maatregelen worden geadviseerd.

Lees meer

Deze DNA test van GeneCoach richt zich op genen die van invloed zijn op je leefstijl, voeding en beweging.
Analyse van uw DNA maakt het mogelijk om verbanden te kunnen leggen met je gezondheid van zowel het verleden, het heden als die van de toekomst. De resultaten kunnen o.a. worden gebruikt om je stofwisseling te optimaliseren, je persoonlijk voedingsplan te personaliseren en je trainingsarbeid optimaliseren.

Brein
Geeft inzicht in factoren die jouw breinprestaties beïnvloeden, waaronder

Lees meer

Met Neuro-4Coach help ik jouw brein fit te worden en te blijven door de chemie in je brein te optimaliseren. De interne communicatie van je brein gaat daardoor soepeler verlopen.

De neurotransmitters spelen een belangrijk rol bij die interne communicatie. Het zijn de chemische boodschappers in ons hoofd. We kunnen met behulp van een uitgebreide vragenlijst vaststellen hoe het met de neurotransmitters in jouw brein is gesteld. (De Neurotransmitter profielbepaling van Eric Braverman). Zijn er

Lees meer