Praktijk voor natuurgeneeskunde

Kicha

Energie

Energy-icon

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Deze energie uit zich in kracht, levenslust en vitaliteit. Door een tekort aan energie kunnen organen en weefsels ontregeld raken. Door blokkades in de energiestroom kunnen ook emotionele klachten ontstaan. Door de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voegen, kan er genezing plaatsvinden.
Mogelijke behandelmethoden: 

 

Voeding

Voeding-icon

Een goede voeding is nodig om het lichaam optimaal te laten functioneren. Het geeft energie, levert bouwstoffen en bevordert herstel. Een slecht voedingspatroon kan leiden tot lichamelijke en psychische aandoeningen. Door bewuste keuzes te maken, zal het lichaam beter in staat zijn alle functies uit te oefenen. U zult zich fitter voelen en meer energie hebben.

 

Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht-icon

Het zenuwstelsel zorgt voor communicatie tussen de verschillende hersengebieden onderling en tussen de hersenen en de overige delen van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen er klachten ontstaan.

 

Drainage

Drainage-icon

Ons lichaam wordt vrijwel dagelijks belast met gifstoffen. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door medicijngebruik, milieu(vervuiling), verkeerde voeding en stress. Als de afvoer van deze stoffen niet goed verloopt, kunnen er allerlei storingen in het lichaam ontstaan. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze ballast.

 

Psyche / Levenskunst

Levenskunst-icon

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten beïnvloeden elkaar. Naast de fysieke gesteldheid, is het dus ook van belang om naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. En daardoor ook je mentale gesteldheid in positieve zin beïnvloeden.