Wat is reiki?
Het is het Japanse woord voor universele levensenergie: energie die overal om ons heen is.
Al eeuwenlang wordt het werken met energie toegepast, denk o.a. aan magnetiseren, acupunctuur en acupressuur. Reiki werkt met handoplegging en wordt over de gehele wereld toegepast.

Wat doet Reiki?
Reiki ondersteunt het zelfgenezingsproces van je lichaam en geest.
Deze universele levensenergie zoekt zijn weg naar die plaatsen in het menselijk energieveld waar blokkades zijn opgetreden door onverwerkte emoties of trauma’s. Door reiki kan de energie weer vrijelijk stromen. Ongemakken zoals ziektes, stress, en slapeloosheid kunnen daardoor sneller genezen of verholpen worden. Een behandeling is zeer aangenaam en ontspannend. Reiki kan ook als een vorm van meditatie gebruikt worden, waardoor je beter tot jezelf komt.

Toepassing van Reiki
Reiki wordt toegepast door middel van handoplegging. Reiki is in eerste instantie bedoeld voor jezelf, maar je kunt ook andere mensen, dieren, planten of situaties helpen door ze te ondersteunen met energie. Het geven van een behandeling kost nooit je eigen energie, omdat je slechts een kanaal bent die de energie doorgeeft.

De cursus
Ieder mens heeft bij zijn geboorte een open kanaal met de kosmische universele levensenergie. Tijdens het leven gaat deze open verbinding echter dicht door allerlei ziektes en trauma’s die men in de loop van de tijd meemaakt. Tijdens de cursus wordt het kanaal opnieuw geopend.

Iedereen is in staat om een Reiki-opleiding te kunnen volgen; een vooropleiding is niet vereist. De Reiki-opleiding kan bestaan uit drie verschillende graden. Het is niet vereist om ze alle drie te volgen. Na de eerste cursus ben je al in staat Reiki te gebruiken.

De Reiki graden

Reiki I
De cursusduur is vier dagdelen, waarin je wordt afgestemd op de universele levensenergie (opening van het kanaal). De levensenergie kun je de rest van je leven gebruiken, zowel voor jezelf als voor anderen. Tijdens de cursus ga je al direct veel oefenen en leer je de basisposities voor je handen, om jezelf en anderen te behandelen.

Reiki II
Deze cursus duurt twee dagdelen. Deze cursus dient ter verdere verdieping en intensivering van het gebruik van levensenergie. Je leert gebruik te maken van de Reiki-symbolen en mantra’s.

Reiki III
De cursus duurt, inclusief stages, een jaar. Deze cursus leidt op tot Reiki-master en geeft je de mogelijkheid om zelf in Reiki op te leiden en te certificeren. De derdegraads cursus Reiki, of het meesterniveau, is er voor mensen die de principes van Reiki volledig in hun leven willen opnemen en deze principes aan anderen willen leren.

Neem contact met ons op voor nadere informatie over data, tijden en kosten.